Lekkeâh kadeâh avondje Duh Haag


Het is 28 september en vandaag moest het toch echt een keer gebeuren, het gezelligste kaderteam van de Zaanstreek moet de punten mee naar huis nemen uit dat in Zuid-Holland gevestigde Den Haag.

Zoals bij elke uitwedstrijd spreken we als team af bij de Burger King te Zaandijk om vervolgens vanuit daar door te rijden naar de locatie om te teamen. Nu blijkt het zo te zijn dat verstrooidheid met de jaren komt aanwaaien, maar bij sommige onder ons treed dat al op jonge leeftijd in. We hadden om half vijf afgesproken en waren er alle drie ook om half vijf. Dan hadden we alle tijd om richting het zuiden te rijden en daar nog even te gaan eten. Zie het even voor je, wat neem je mee om te gaan biljarten? Je tenue, je keu, je krijt, geld en een goed humeur… Het is niet veel maar moeilijk om daar iets van niet mee te nemen toch?

Het eerste teamlid vergeet zijn keu, het tweede teamlid zijn tenue en het derde teamlid had wel alles bij zich… Wat inhoud dat het eerste teamlid naar huis kon om zijn keu op te halen, het tweede het nut van een vrouw hebben inzag en die zijn kleding liet brengen en het derde teamlid alle tijd had om eens rustig een sigaartje te roken. Uiteindelijk om kwart over vijf waren we onderweg naar het Zuidelijk halfrond :)

Na een klein uur rijden kwamen we bij onze favoriete visstal aan (a.k.a. Erwin’s Meeuw Huis) maar deze bleek dicht te zijn i.v.m. verbouwing. We werden doorverwezen naar een Haringhuis op de boulevard. Wat was dat weer zalig, goed gegeten! Daarna zijn we doorgereden naar Biljart walhalla Samonda.

De eerste twee wedstrijden werden gespeeld door Erwin en Jim. De eerste verkeerd in goede vorm maar kwam vooral in het begin niet echt lekker aan de beurt. De tweede helft van zijn partij verliep een stuk beter maar de eindsprint werd te laat in gezet en verloor jammerlijk van Haagse Rudy.
Jim daarin tegen mocht aanvangen tegen Haagse Harry, maar ook hij kreeg geen voet aan wal en ging roemloos ten onder tegen de carambolerende Harry. Dan sta je al met 4-0 achter en weet je bij voorbaat al dat een overwinning er niet meer in zit. Dan maar een gelijk spel uit het vuur trekken toch?

Leo en de talentvolle Freek mochten deze strijd aangaan. Met heel wat kunst en vliegwerk wist Freek zijn 110 caramboles bij elkaar te sprokkelen en zo stond het dus 4-2 met alle kans op een gelijkspel, niet te vergeten dat Leo er máár 250 neokader moet maken ;) Leo die een puike wedstrijd speelde en tussendoor zelfs vroeg of de lamp weg kon worden gehaald (deze hingen hier niet, er hingen spotjes boven de tafels) maar als je tegenstander na 4 beurten al bijna zijn 140 caramboles heeft gemaakt en Leo dik boven de 50 moet spelen om van deze speler te winnen, zagen wij het alle drie best somber in. Leo die voor zijn tweede wedstrijd best mooi speelde en daar hebben we van kunnen genieten. Jammerlijk ging de laatste wedstrijd ook verloren en gingen we wéér met een nederlaag naar huis. Al met al een gezellige avond gehad, dan maar zien of we 5 oktober thuis de punten kunnen pakken tegen Kitseroo

En reken er maar op dat we gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen!

Uw vliegende reporter