Kaderteam trapt af tegen Samonda


Op een mooie zomerse dag als negen sep­tem­ber 2015 ver­zamel­den wij ons bij de Burger King te Zaan­dijk. We gingen omstreeks vier uur richting Den Haag om de eerste com­petitie­wed­strijd te spelen tegen Samonda. Rond kwart over vijf kwamen wij aan in Scheveningen om daar eerst eens lekker te gaan eten. Lekkerbekjes en kibbeling smaakten daar erg goed en werden tussen het geweld van een horde zeemeeuwen genuttigd in de stralende zon aan de haven van Scheveningen. Zoals te zien is op de foto vond Erwin het erg gezellig.

Na de magen gevuld te hebben gingen wij naar het biljartcentrum van Samonda. Koffie werd gedronken en de kleding werd gewisseld om vervolgens om half acht te starten met de eerste twee partijen. Jim en Erwin mochten aanvangen in deze eerste ronde. Wat al snel bleek is dat Erwin als een vis in het water kon omgaan met het materiaal wat ons werd aangeleverd. Nog voor de klok acht uur sloeg was Erwin al om de helft van zijn caramboles en liet zijn tegenstander in stilzwijgen achter. Na een goede start ging het allemaal wat minder en werd het tactische boek geopend om in ieder geval zeker te zijn van de winst. De eerste overwinning van Erwin was een feit dit seizoen.

Op dat zelfde moment speelde er op de andere tafel een ontluisterend schouwspel plaats, helaas niet in het voordeel van Rappel. Jim kon geen pepernoot raken en liep al snel tegen een flinke achterstand aan, niets lukte en legde zich uiteindelijk neer bij een fikse nederlaag, jammer 2-2.

Het tweede gedeelte waren Freek en Robin de heren die het klusje mochten klaren. Robin ging door het DNA van zijn vader ook voortvarend van start, ook hij was binnen 4 beurten over de helft van zijn te maken caramboles. In elf beurten was hij klaar. Dan is het wachten op de man in de vorm van zijn leven. Dan heb ik het helaas niet over Freek, maar over zijn tegenstander. Bij Freek wilde niets lukken helaas. Daarmee komt de eindstand op 4-4 en gaan wij uiteindelijk toch met één wedstrijdpunt huiswaarts.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en hebben we evengoed genoten van de teamspirit die aanwezig was. Het gaat niet altijd zoals het moet gaan, maar we doen het als team. Samen uit, samen thuis. Ik vond het erg gezellig. Flink in training en op naar De Musketiers!